Pressinformation

Karlskoga Hästmässa 25 maj 2019

Med en ambition att visa upp bredden på hästsporten, låta stora som små företag visas upp har nu Karlskoga Hästmässa genomförts med större succé än man kunnat tro. Trots att Swish krachade i hela Sverige och andra små missöden uppstod kan nu teamet som ligger bakom meddela att det blev mer än lyckat. Bakom detta arrangemang står fyra personer som ideellt startat en ekonomisk förening och jobbat fram detta på sin fritid. Till hjälp har man haft många viktiga företag som samarbetspartners, funktionärer och hjälp av vänner och familj. Stämningen under lördagen var på topp och utställare meddelar att de knutit nya samarbeten, nya kunder och det fanns även en del utställare som nästan sålde slut redan till lunch.

Mässan öppnade kl 9.00 och det var redan kö vid entrén då det utlovades goodiebags sponsrat av våra partners till de 50 första besökarna. 9.30 kördes Alfred Nobel, spelat av Peter Sund, in på ridbanan med häst & vagn för att invigning. Alfred Nobel berättade bland annat med stor inlevelse, hur tvisten om hans testamente avgjordes i domstol angående hans hemort. ”Där en man har sina hästar bor han” och tack vare att hästarna just stod i Karlskoga – har vi idag ett nobelpris! Kl 10.00 var det fullsatt runt ridbanan då Tobbe Larsson med sina två hästar gjorde entré och visade frihetsdressyr och berättade hur han tränar sina hästar. Därefter följde dagen med blandade uppvisningar så som Nosarbete med hund, Liam & Anton från Ponnyexpressen visade agility med shettisar, Kristin med sin Frieser Ernst visade dressyr till musik, Team Wretman visade sportkörning, distansridning visades och berättades om, Ulla-Carin Lindqvist Carlsson visade Säker Häst med några döva elever, Linnéa Lycke visade och berättade om Working Equitation, Felicia Grimmenhag hade inspirationsclinic om paradressyr med Linnéa och hästen Rambo, westernuppvisning med Rooth Ranch och det anordnades käpphästtävling med distriktsmästerskap för Örebro län.

Det fanns så klart ponnyridning för de som ville prova, hästskjuts och en megatrackbana för de med spring i benen.

Bilder från dagen tagna av Leanne Skoog, Instagram skoog.photos 

Alfred Nobel, spelat av Peter Sund, klipper bandet.

Tobbe med sina två hästar
Efter Tobbes uppvisning tog han sig tid att möta publik och fans i ett tält som alla som visade upp sig under dagen. Här fanns möjlighet att svara på fler frågor och ta kort.
Maskoten Mulle dök så klart upp!
Kristin med sin ståltliga Ernst mötte också publiken efter sin visning.
Det var många som ville klappa Ernst.
Programblad för dagens alla händelser.
Bergslagens räddningstjänst fanns på plats för att informera om hur du kan göra stallet mer säkert. De var även snälla att hjälpa till att bära torvbalar som skulle användas till sportkörningen.
Självklart var hundar välkomna
Distansryttare visar och berättar
Taggade käpphästryttare
Med stor koncentration,
Felicia Grimmenhag hoppade upp på Linneas häst Rambo.
Linnea berättar om paradressyr
Rooth Ranch redo att visa upp sig!