Program 27 maj 2019

Kl 9.30 - Invigning

Missa inte den pampiga invigningen av Karlskoga Hästmässa!

30min

Kl 10.00 - Tobbe Larsson

TOBBE LARSSON

Med nästan 50 tusen följare på Facebook är vi stolta att få välkomna Tobbe denna dag. Efter en ändring så är det nu klart att Tobbe tar med en häst & visar upp frihetsdressyr. Efter framträdandet kommer han stanna kvar och möta sin publik.

Mer om Tobbe larsson

30min

Kl 10.30 - Nosarbete med hund - Karlskoga Brukshundsklubb

Nosarbete med hund

Kom & se när Karlskoga Brukshundsklubb visar upp nosarbete med hund! Läs mer här.

Kl 11.00 - Liam & Ponnyexpressen

Liam & Ponnyexpressen

Liam Alm Fredriksson, 10 år visar upp agility med shettis. Anton från Ponnyexpressen kommer också att vara med och testa på att tömköra agility banan. Liam och ponnyn Dalsgårds Olympia tävlar presicion, agility och hoppning på lokal nivå. De besökte även Eurohorse där de deltog i flera program på mässan. Läs mer här om Ponnyexpressen.

Kl 11.30 - Kristin & Ernst rider dressyr till musik

Kristin Brüdigam kommer tillsammans med sin frieservalack Ernst Van De Gelderdijk rida dressyr till musik under hästmässan.

Kristin köpte Ernst för 6år sedan när han var 4 år och har själv utbildat honom upp till MsvB dressyr. Förutom att de tävlar dressyr, så har de gjort uppvisningar bl a på Slottshästen vid Tyresö slott, Hästivalen i Säva och senast under SIHS på Friends Arena i vintras.

 

Följ dem på Instagram ”my_friesian_ernst” för att se hur de tränar inför Hästmässan och lär känna dem bättre.

Kl 12.00 - Sportkörning med Team Wretman

Sportkörning

Team Wretman består av systrarna Wretman, kusk Hanna 23år och groom Matilda 16år. I teamet ingår även deras två welsh mountain ponnys Quicken och Ivan.

Kl 12.30 - Distansridning

Distansridning

Värmlands distansryttare kommer med groomar och ekipage och visar upp distansridning.

Klubben arrangerar internationella tävlingar och har flera ekipage som deltagit vid landslagsuppdrag såsom Nordisk Baltiska Mästerskap, Europeiska Mästerskap och Världsmästerskap. Läs mer här.

till hemsidan
Kl 13.00 - Ulla-Carin Lindqvist Carlsson

Ulla-Carin Lindqvist Carlsson

Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist har nästan 30 års erfarenhet som ridande polis i Stockholm, varav 22 år tillsammans med sin tjänstehäst UTTER. Hon har haft ansvar för den polisiära utbildningen av stockholmspolisens hästar samt utbildat brandmän i hästhantering. Nu har Ulla-Carin pensionerat från polisen och håller numera SäkerHäst- kurser och föredrag runt om i landet. Träningarna utgår ifrån hur hon tränade Utter och från hennes erfarenheter av hundratals olika hästar, både i och utom tjänsten. Läs mer om Ulla-Carin och Säker Häst här.

Ulla-Carin har skrivit tre böcker, två om polishästen Utter och en om SäkerHäst-träningen. Vilken hon kommer ha med sig till försäljning på Karlskoga Hästmässa!

Till Säker häst
Kl 14.00 - Working Equitation

Linnéa Lycke

Ryttare och tränare i Working Equitation. Driver Lycke Hästar. Här hittar ni mer om Lycke Hästar.

Vill ni veta mer om WE? Läs här på Svenska Ridsportsförbundets hemsida.

till hemsidan
Kl 14.30 - Hoppning med Philip Svitzer

 

Philip Svitzer

Han har över 12000 följare på Instagram, är Youtuber och bloggare, gör podcast och har blivit svensk mästare 5 gånger. Vi välkomnar Philip Svitzer till oss som kommer att bjuda på en höjdhoppstävling tillsammans med sin häst och motståndaren kommer att vara en ryttare utan häst. Detta kommer bli riktigt roligt att titta på och Philip finns självklart kvar efter uppträdandet för signering

Kl 15.00 - Kul med hund - Degerfors Brukshundsklubb

Kul med hund!

Degerfors Brukshundsklubb visar oss rallylydnad & hur du kan ha roligt med din bästa vän. Läs mer här.

Kl 15.30 - Felicia Grimmenhag

Felicia Grimmenhag

Inspirationsclinic med Felicia, Linnéa och hästen Rambo!

Felicia är 24 år, elitryttare och dubbelt lårbensamputerad. När hon var 17 år gammal var hon med i en allvarlig trafikolycka som resulterade i att hon fick mängder av frakturer, bägge benen fick amputeras och hon hade hjärtstillestånd i 15 minuter. Efter att ha vaknat upp och fått beskedet om vad som hänt bestämde sig Felicia relativt fort hur hon skulle tackla hela situationen. 10 veckor senare satt hon upp på hästen för första gången efter olyckan.

Tre år senare startade Felicia sin karriär som så kallad pararyttare (ryttare med funktionsnedsättningar) då hon började rida kontinuerligt och också startade sin första tävling. Hon fick mersmak och tävlade upp till SM nivå de första åren. Under 2017 fick hon sitt genombrott på den internationella banan med sin häst Tarot, och efter bara ett halvår tillsammans tog de sig till EM i Göteborg, där de tog en femte plats i finalen.

Felicia visar gång på gång att ingenting är omöjligt, att man ska våga tro på sig själv och att med rätt människor runtomkring sig suddas många gränser ut. Läs mer om Felicia här.

Mer om Felicia Grimmenhag
Kl 16.00 - Final i käpphäst

DM i käpphäst för Örebro län

För första gången arrangeras distriktsmästerskapen i käpphäst för Örebro län och denna tar plats på Karlskoga Hästmässa! Vilken succé det kommer bli!

Se bild för information gällande anmälan, regler och så vidare. 

Kl 16.30 - Peter & Linda från Rooths Ranch visar westernridning

Linda har tränat och tävlat i många av westernridningens grenar och är mycket all-around i sitt tänk. Hon tävlar flitigt mest i Sverige men har också varit på Appaloosa-EM i Frankrike och skördat framgångar där med. Linda och hennes man Peter driver en gård där man erbjuder utbildning, tävling, inackordering samt uthyrning av ridhus. På gården finns ridhus, utebana och rundkorall.

 

Läs mer här om Rooths Ranch

Observera att tiderna är preliminära och kan komma att ändras.