Välkomna till Karlskoga Hästmässa – ett event för hästsporten!

Mellansveriges första hästmässa med showbana utomhus i centrala Karlskoga! En showbana som bjuder på ett program där vi lyfter hästsportens hela bredd. Det blir en arena för Käpphästar och en mindre arena för våra hundar. Vi gör plats för en härlig mix av utställare från föreningar till etablerade företag som vill möta nya och gamla kunder. Det kommer finnas mat och fikaservering, Kids Corner, Fans Corner, ponnyridning, prova att åka häst och vagn.

Välkommen du som är inbiten hästnörd, nyfiken på hästar, tävlingsryttare, familjemedlem till den hästtokiga, arbetande inom hästbranschen, ryttaren som har utövat sporten & vill känna doften igen, den shoppinggalna, du som vill lära dig med och du som bara vill hänga en dag & njuta – stora som små, alla är varmt välkomna! 

 

Karlskoga Hästmässa 9 maj 2020

Bokade till showbanan:

cornelia rylén

Blott 25 år gamla Cornelia från Norrköping som tävlar i hoppning upp till 155-klasser kommer till showbanan! Med över 86 tusen följare på Instagram och tidigare bloggare på Tidningen Ridsport, kommer hålla en liten clinic i hur hon jobbar med “att sitta upp på en ny häst”. Övningarna kommer vara markarbete med lite hoppning och detta blir ett intressant tillfälle oavsett disciplin man rider eller nivå. 

Foto: Stefan Keturi

Agility med Liam & Melissa frölich

Liam som även visade upp agilty förra året med sina ponnys kommer i år igen. Denna gång har han med sig Melissa Frölich och självklart avslutas det med en tävling i agility mellan dem! Melissa har 120 000 prenumeranter på YouTube hittar ni hennes kanal här, och sen finns hon mer massor av följare på fler sociala medier.  Mer om Liam och hans liv kan ni hitta här på Instagram.

Horsevision

Från Kinnekulle kommer Horsevision och berättar och visar oss frihetsdressyr och akademisk ridning. Mer om Horsevision hittar du på deras hemsida här missa inte deras populära Instagram här. 

utmaningen

Kommer bli en ny spännande upplevelse! Det blir en tävling i olika grenar och exakt vilka grenar det blir avslöjar vi inte riktigt än. Vi kan berätta att de tävlande bör ha egenskaper så som styrka, uthållighet och vara modiga för att delta i detta. Vi kommer ställa 3 starka lag mot varandra och vilka personer som fyller dessa platser är ännu inte klart.
Lag I: Hästfolket
Lag II: Blåljuspersonal
Lag III: BIK Karlskoga

Rooth ranch

Med stolthet av att ha dessa erfarna och otroligt duktiga i vår stad, vill vi åter igen låta Rooth Ranch ta plats på showbanan. De kommer bjuda oss på en uppvisning av westernridning av hög nivå! Här hittar du deras hemsida https://roothsranch.wordpress.com/ 

Mikkel löser problemen!

Mikkel jobbar med att utbilda båda hästar och människor till att bli de bästa de kan bli, genom ömsesidig kommunikation, förståelse av psykologi och naturliga träningsmetoder.

Mikkel kommer att visa hur han jobbar med “problemhästar” och vi har ett glädjande besked – någon kommer få möjligheten att få hjälp med just sin häst denna dag! Mikkel själv kommer att välja ut den häst och utmaning som passar bäst denna dag att jobba med. Här hittar ni mer på hemsidan och Facebook Hearts and Horses Hästakademi.

Beridet stridskonst

Joakim Løvgren kommer ursprungligen från Danmark och har en master i historia. Genom sina studier av historia har han fattat intresse för historisk ridkonst och utforskar dagligen den praktiska sidan av ridkonsten med sin häst Absalon, som är en 12 årig PRE hingst.

Joakim har tidigare jobbat som riddare på ett medeltidscenter i Danmark och har brutit över 500 lansar tillsammans med Absalon. Joakim Løvgren och Sabina Leuchovius (med sitt 11-åriga friesersto Frauke) från riddargruppen Equites Gloriae presenterar beriden stridskonst med historisk korrekthet som fokus. Tillsammans med PRE-hingsten Absalon och frieserstoet Frauke demonstrerar de hur en medeltida dust – man mot man med lans – kunde se ut.

rasparad

En hästparad med unika och spektakulära hästraser i olika storlekar, färger kommer bjuda på en uppvisning. Några kommer ledas och några hästar kommer visas uppsuttet då de ska visa deras läckra gångarter. 

På bilderna ser ni en Amerikask Mustang, Amerikansk Saddlebre, Irish Cob och Tennessee Walking (med egen uppfödning ni kan läsa om här). 

Islandshästar

Hejsan, Vi heter Karin Bergeå och Sofie Arvidsson från Lokalklubben Edda där Sofie är ordförande och vi båda delaktiga i kurssektionen. Vi planerar att presentera Islandshästen med fokus på deras extra gångarter tölt och flygande pass. Förhoppningsvis ska vi lyckas förmedla och inspirera på enklast möjliga vis så att det blir någorlunda enkelt att förstå, det blir en presentation i enklare variant av våra tävlingsformat.

Käpphäst-arenan:

KÄPPHÄSTHOPPNING

Även i år erbjuder vi en käpphäst-arena med tävlingar! 

Klass 5 – Skolkampen är årets nyhet som endast avser inbjudna skolor att delta i en Skolkamp för att kora årets Käpphästekipage för Karlskoga/Degerfors. Denna klass har en egen inbjudan och har inte du sett denna på din skola, kontakta oss så skickar vi den igen till er. Skolkampen är öppen för alla elever i från F-klass till årskurs 6 i Karlskoga/Degerfors. 

Klicka på nedan länk för att öppna den som pdf för utskrift.

Käpphästhoppning_2020! (1)

Frågor och anmälan mailas till amanda_forslund@outlook.com

Preliminär skiss på området för 9 maj 2020. Preliminära öppettider kl 9.00-18.00 

ann-sofie alanen
projektledare

caroline pont

linda alm

Andréa bylock

Anne-Mari Alanen
Ekonomi