Följande pristagare för prestationer 2018

Dressyr – Emilia Svensson

Nominering: Emilia har levererat fina tävlingsresultat under 2018 som inte bara tog henne till SM utan hela vägen till vinst i B-finalen på SM. Emilia har själv utbildat sin ponny Royalty som, om man ska vara krass, inte har någon supertalang för dressyr (hi, hi) utan de har med vilja och hjärta samt Emilias otroligt skickliga ridning ändå kunnat ta sig till absoluta toppen i Sverige!

Pris: Träning för Charlotte Bondergaard, sponsrat av henne själv

Hoppning – Sofia Ivarsson som tävlar för Karlskoga Hästsportklubb för fina insatser 2018 i hoppning.

Nominering: Sofia köpte sin häst Magi EK som fölunge 2007. Magi har hängt med under gymnasietiden på Lillerud, högskoletiden i Skara samt när Sofias pojkvän skulle studera i Umeå blev det flytt dit i 3 år. Sofia kom “hem igen” för 2 år sedan och har därefter börjat tävla igen med placering i 1.20 vid 2 tillfällen, hon har även “smakat” på högre höjder som 1,25 och 1,30  i de klasserna behövs dock mer träning på det egna självförtroendet. Att bo på vischan, ha långt till jobbet, göra karriär i sitt yrke och vara hästägare i eget stall kräver planering och hård disciplin för att få livets pussel att gå ihop.”

Pris – Presentkort hos By Hovland.

Årets tränare – Anki Almlöf

Nominering: Anki har en egenskap och förmåga att se varje ryttare för den man är oavsett vilken nivå man befinner sig på. Hon lyfter fram dem egenskaper man inte visste man hade och ger ryttaren bästa hjälp att förvalta dem tillsammans med hästen. Hon förklarar på ett ödmjukt och lättförståeligt sätt och genom hennes engagemang och fokus på varje ekipage bidrar hon till att ryttare och häst tillsammans blir ett oslagbart team ihop för att kunna nå sina egna uppsatta mål.

Pris: Studio Lux by Ida – Necessär

Presentkort Back on Track

Presentkort från PS of Sweden

Eldsjäl – Lovisa Larsson som driver Lovisas Ponnystall

Nominering: Lovisa brinner för sin verksamhet, för sina hästar och framförallt för de barn som rider hos henne. Hon jobbar outtröttligt för att lära gamla som nya hästfamiljer allt hon kan om dessa underbara djur. Med ett stort säkerhetstänk för djur och människor hjälper hon oss alla att nå så långt vi kan och våga det vi inte trodde att vi vågade. Hon inspirerar och entusiasmerar barnen och föräldrar på lektionerna och ordnar med massor av skojiga aktiviteter på lov och ledigheter. 

Nominering 2: Lovisa har, på den korta tid hon drivit Lovisas Ponnystall, utvecklat en till synes vanlig stallbyggnad och ridhus, till ett livfullt lärorikt paradis för massor av hästälskande barn.

Hon inspirerar de små ryttarna med fullt engagemang och enorm kunskap. Hon är sliter hårt från morgon till kväll. Förutom lärorika lustfyllda lektioner erbjuder hon ständigt spännande lägerdagar och lovlektioner. Lovisa är en ung kvinna som med mycket kämpa och slit har uppnått sitt mål: att driva en egen ridskola. O som hon gör det! Hon är väl värd all uppskattning och uppmuntran hon kan få! Hon andas, lever och är denna ridskola!

Pris: LUVAB – Presentkort på ridsportsbutik

Groom – Katta Andersson

Jag skulle vilja nominera min mamma (Katarina Andersson) till årets groom.
Hon har ställt upp och skjutsat, fixat och donat sedan jag fick min allra första ponny vid 9 års ålder. Hon har åkt med på alla tävlingar, i princip alla träningar och ställer alltid upp. Packar, fixar och håller koll på det mesta! Alltid stöttande och peppande! Kan mig ut och innan så vet när det är lämpligt att hjälpa till och när hon ska hålla sin undan när jag går in i min bubbla. Är även till stor hjälp på hemmaplan där hon fixar stallet när jag jobbar sent, ställer upp och rider om jag är borta eller sjuk. Utan hennes hjälp hade jag varken kunnat tävla eller haft hästar då jag inte skulle fått ihop allting själv.  Hon är guld värd för mig, och därför förtjänar hon att hyllas! 

Pris: Loka Brunn – dagspa för 2

Hästföretag – Dammängen Dressyr & Entreprenad AB

Nominering: ett relativt nystartat företag som med små medel lyckats etablera sig väl. De löser små till stora problem, allt ifrån ponnyryttaren som behöver coachning, gräva diken, röja snö, vara spindeln i nätet för dressyren och hästsporten till att erbjuda ett toppmodernt ridhus passande på internationell nivå. Ett företag som satte Karlskoga på kartan när de fick hit Sveriges förbundskapten! 

Grattis Anki Almlöf och Andreas Gustavsson på Dammängen Dressyr och Entreprenad AB 

Pris: Presentkort Fotograf Sara Lyckeqvist

Övrig kategori – Årets Ängel – Jenny Johansson

Jag skulle vilja nominera Jenny Johansson som Årets dotter/ängel. 👼Ställer upp i vått och torrt.  Hjälper till o rider mockar o tränar Manne o följer med o hjälper på träningar uppvisningar o tävlingar runtomkring mm. O nu efter mina operationer av min axel så har hon tagit över ansvaret o fixar det galant. Tack vare henne kan Manne fortfarande tränas regelbundet även under min sjuk/rehab tid.

Priser: Studio Lux by Ida– hårprodukter

PL’s Hjälpmedel – presentkort

Årets ekipage 2018

I samband med hästfesten kvällen den 25/5 2019 kommer en prisutdelning att äga rum för att hylla Karlskogas ryttarekipage samt ytterligare personer som har gjort sig förtjänt av lite extra uppskattning. Detta för att uppmuntra ryttare och häst att nå sina mål utifrån dem förutsättningar man har och där alla är lika värda. Så ta tillfället i akt att nominera ett ekipage eller person som du tycker förtjänar lite extra uppmuntring och uppskattning. Regler och information om nomineringar finner ni HÄR.

Funktionärer på mässan

Vill du uppleva Karlskoga Hästmässa från insidan?
Vill du vara med och lyfta hästsporten?
Vill du hjälpa till att lyfta Karlskoga som stad?

Anmäl ditt intresse till info@karlskogahastmassa.se

Ann-Sofie Alanen
Projektledare

Anne-Mari Alanen
Ekonomi

Caroline Pont

Linda