Pressmeddelande

 

2019-02-21

Hippson uppmärksammar Karlskoga Hästmässa.

Länk till artikeln här "Premiär för stor hästmässa"


2019-02-01

Vi hälsar Tobbe Larsson varmt välkommen till Karlskoga Hästmässa!

Tobbe kommer denna gång utan hästar men han kommer att ge publiken en inblick i hans sätt att träna sina och andras hästar samt ge en inblick i hans liv i Förenade Arabemiraten.

Efter sitt framträdande kommer han stanna kvar för att träffa sin publik!

 

2019-01-25

Värmlands distansryttare kommer med groomar och ekipage och visar upp distansridning i mässans paddock.

Distansridning är en uthållighetstävling där du behöver känna din häst väl för att genomföra tävlingar på mellan 40 km-160 km. Sverige tog EM brons i lag 2017.

 

2018-12-18

Nu är nästa nyhet klar och låt oss få presentera dessa tre ambitiösa ryttare ska bjuda oss på en spegelritt! Det är Mathilda Westholm, Aprilia Fellebro och Sofie Ekman - varmt välkomna! Tjejerna är 14 och 15 år gamla och tävlar på C-ponny i dressyr. 

 

2018-12-10

Vi hälsar Distriktsveterinärerna Kristinehamn välkomna till Karlskoga Hästmässa 25/5-19 

Om: Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket och en garanti för att det finns tillgång till veterinär service dygnet runt, året om. Distriktsveterinärerna är också en operativ veterinärresurs vid utbrott av smittsam sjukdom. Sverige har ett mycket starkt åtagande gällande tillgång till djursjukvård jämfört med många andra länder inom EU. Jordbruksverket har som myndighet ansvar för att det finns veterinärvård och Distriktsveterinärerna är den del av Jordbruksverket som utför de tjänster som efterfrågas. Distriktsveterinärerna är en egen verksamhetsgren inom Jordbruksverket. www.distriktveterinarerna.se Välkomna! 

 

 

2018-12-06

Vi är stolta att presentera en ny samarbetspartner, Bravida El VS Karlskoga

 

 

 

2018-12-04

TÄVLING! I samarbete med vår guldsponsor Stockås Torvströ har ni möjlighet att vinna en pall med torvströ som julklapp! Gå in på Facebook, gilla inlägget, dela en julbild på din favorit (ex din häst eller likn) som kommentar, följ oss och Stockås Torvströ Tävlingen pågår fram till 16 december och vinnaren meddelas här på Facebook.

 

 

 

2018-11-20

Ny bokning klar och det är nog en av Sveriges tuffaste ryttare - Vi hälsar Felicia Grimmenhag välkommen! Felicia är 24 år gammal och driver företag Felicia Grimmenhag - dressage hon föreläser om bland annat om hennes olycka, inspiration och målsättning. Felicia driver också en tränings -och tävlingsverksamhet med hästar och gör idag en satsning mot Paralympics 2020 i Tokyo. Felicia lever efter mottot “Bara du sätter dina egna gränser”. Läs mer på hennes superfina blogg http://www.feliciagrimmenhag.se/

 

 

 

2018-11-13

Nästa bokning till paddockprogrammet! Vi hälsar U-C Säkerhäst välkommen till oss.

Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist har nästan 30 års erfarenhet som ridande polis i Stockholm, varav 22 år tillsammans med sin tjänstehäst UTTER. Hon har haft ansvar för den polisiära utbildningen av stockholmspolisens hästar samt utbildat brandmän i hästhantering. Nu har Ulla-Carin pensionerat från polisen och håller numera SäkerHäst- kurser och föredrag runt om i landet. Träningarna utgår ifrån hur hon tränade Utter och från hennes erfarenheter av hundratals olika hästar, både i och utom tjänsten.

Ulla-Carin har skrivit tre böcker, två om polishästen Utter och en om SäkerHäst-träningen. Vilken hon kommer ha med sig till försäljning på Karlskoga Hästmässa!

www.sakerhast.se

Instagram: ucsakerhast

 

 

 

2018-11-11

Årets ekipage 2018 + ytterligare kategorier! 

Efter hästmässan den 25/5 på kvällen kommer vi ordna en hästfest (mer info kommer om den) och då kommer vi även att ha en prisutdelning. Prisutdelningen är till för ryttarekipage och personer som bor i Karlskoga. Endast nominerade ekipage och personer kan vinna i sin kategori. För mer info: http://karlskogahastmassa.se/publik.html

Nomineringen är öppen fram tom 31/1-2019.

Vi tycker det är på tiden att alla hästfantaster får en helt egen kväll med prisutdelningar, trevligt sällskap och god mat med mycket mer! Så håll utkik efter nästa nyhet. Hästfesten kommer att vara öppen för alla! 

 

 

 

2018-11-06

Grattis till Linnéa Lycke som blev Örebro läns disktriktsmästare i WE! Linnéa kommer att vara ett av flera nummer under hästmässans paddock-program. Hon kommer visa & berätta om Working Equitation -

superkul tycker vi!

 

 

 

2018-11-06

Nu har inbjudan skickats till Örebro läns alla ridklubbar!

 

 

 

2018-11-05

Under Karlskoga Häsmässa kommer Lovisas Ponnystall finnas med och erbjuda ponnyridning! Lovisas Ponnystall erbjuder en ridskola med målet kvalitativ & personlig ridskola där alla ska få plats att synas.

Med en individanpassad undervisning tar vi ridningen till en ny nivå. Varmt välkomna säger vi!

 

 

 

2018-10-23

Vi hälsar Stockås Torvströ välkomna till Karlskoga Hästmässa 25/5-19 

 

Stockås Torvströ är en egentillverkad produkt av familjeföretaget Torv & Maskinentreprenad AB i Karlskoga.

Bolaget har bedrivit torvbrytning och torvförädling av både energi- och växttorv i över 30år på Stockåsmossen i Mullhyttan, Örebro län, åt Neova (tidigare Svenska Torv och Råsjö Torv).

 

Förutom Stockåsmossen bedriver Torv & Maskin växttorvbrytning på Sandhagsmossen (Örebro län) åt Hasselfors Garden.

För att ännu mer säkra tillgången på växttorv har bolaget även de senaste åren arrenderat en egen mindre torvtäkt av Svea Skog i Nora kommun (Snöbergsmossen). Vidare finns inom familjen en mindre privatägd torvtäkt i Karlskoga (Trindmyren).

 

www.torvomaskin.se

 

 

 

2018-10-19

Amandas Blommor sponsrar oss med ljuvliga blommor som sätter en fin stämning i VIP-tältet. 

 

 

 

2018-10-16

Vi hälsar PS of Sweden välkomna till Karlskoga Hästmässa 25/5-19

 

PS of Sweden är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns. Vi erbjuder även en lång rad andra egenutvecklade, unika produkter till ryttare och hästar som säljs över hela världen.

 

"PS of Sweden är ett fantasifullt, kreativt och modigt företag. Byggde vi hus skulle vi bygga världens högsta hus. Det är vårt signum och vår strävan att ständigt driva utvecklingen framåt och ge något tillbaka till ridsporten som tack för allt den gjort och gör för oss."

 

I juli 2011 blev vi ett aktiebolag – PS of Sweden AB – och sedan dess har allt gått i en rasande fart. Funktionaliteten är det absolut viktigaste i allt vi producerar men vi gör aldrig avkall på utseendet eller kvaliteten för att ta fram de bästa produkterna på marknaden. Under tiden vi arbetat med att utveckla våra produkter har vi byggt upp ett otroligt kontaktnät över hela världen och ju hårdare vi jobbar desto närmare kommer vi vårt mål, att finnas representerade i alla stora ridsportnationer världen över!

 

 

 

Pressmeddelande 2018-10-18

 

Karlskoga Hästmässa 2019

 

Vi vill härmed meddela att Karlskoga kommer få en helt ny hästmässa 25 maj 2019. Mot stan fattar hästarna galoppen och kommer befinna sig vid Nobelhallens parkering. Här ska det fixas för en ridbana med ett program som visar upp bredden av hästsporten. Vi startar upp med hästsportens alla grenar som faktiskt är hela tio olika grenar! Vi ska fylla ett program som attraherar den inbitna hästentusiasten och den som kanske aldrig tidigare mött hästar. Man kommer att möta de mindre företag inom hästsporten som annars inte har möjlighet att synas på de stora arenorna men även de större företagen.

 

Vi samarbetar redan idag tätt med Arena Reklam, Karlskoga Turistbyrå, Karlskoga Kommun, Torv & Maskin AB.

 

Det är dags för ett event i Karlskoga där kvinnorna får ta plats!

Copyright @ Karlskoga Hästmässa